SALA BALOWA SYLWESTER 2019

Menu sylwestrowe

Kolacja serwowana:

Lampka wina na powitanie

Przystawka: róża z łososia podana na serze pleśniowym

Zupa: krem dyniowy z prażonymi pestkami dyni i słonecznika

Danie główne: polędwiczka wieprzowa w sosie borowikowym z kaszotto

Deser: Tiramisu

Forma bufetowa

Bufet gorący:

Paluchy francuskie z czerwonym barszczem

Ryba w sosie cytrynowym

Penne z łososiem i brokułami

Żeberko w sosie BBQ podane na zasmażanej kapuście

Gulasz z ciecierzycy z pulpecikami

Dodatki:

ziemniaki zapiekane w ziołach

Bufet zimny:

deska mięs pieczystych (schab ze śliwką,, karczek macerowany w ziołach, selekcja pasztetów podanych z żurawiną)

deska polska: (kiełbasa, szynka, kaszanka, salceson, pasztetowa)

deska serów (sery żółte, pleśniowe, regionalne)

Roladki z tortilli

Trio rybne (ryby w trzech odsłonach)

Tymbaliki drobiowe w towarzystwie winnego octu

Śliwki w boczku

Koreczki mięsne

Sałatka grecka

Sałatka Gyros

Sałatka Caprese

Dodatki:

marynowane warzywa, masło smakowe, smalec wiejski, mieszane pieczywo hotelowe

Desery:

patery zimnych shotów, trzy rodzaje ciast z własnej cukierni, owoce filetowane

Danie gorące serwowane ok. godz. 1 w nocy:

Karczek w sosie własnym na czerwonej kapuście z kluseczkami śląskimi

Napoje bezalkoholowe: soki owocowe, woda mineralna, kawa, herbata

Napoje alkoholowe: lampka wina, szampan/4os., 0,5 l wódki/2 os.